понеделник, 4 февруари 2013 г.

Кредит Енергийна Ефективност

Напоследък темата за енергийната ефективност и намаляването на използваните природни ресурси доби глобален мащаб. България също не изостава в тази насока, като предлага различни мерки за подпомагане и финансиране на проекти, свързани с намаляване на вредни емисии и икономия на земните ресурси и природни блага.
Една от тези мерки е Програмата за кредитиране на енергийната ефективност в дома. Тя е финансирана от Европейската комисия; Агенцията за енергийна ефективност на Република България и Международната банка за възстановяване и развитие.
Тази програма предлага възстановяване на до 20% от стойността на инсталирани инверторни климатици. Като всеки кредитен продукт обаче, и тук има олихвяване на изтеглената сума, така че тези обещани 20% от програмата всъщност клиента реално ги усеща като 10-12%. Което пак никак не е малко, като се има предвид, че не само получавате уникална цена, а постигате и разсрочено плащане. Както се казва - 2 в 1. Кандидатстването по тази програма също е лесно. Средно на клиентите отнема около седмица от посещението в нашия офис, до монтирането на избрания климатик. Програмата работи с типова оферта по образец, с която ние разполагаме и я попълваме. Издаваме ви и проформа фактура и с тези документи отивате в банката и кандидатствате за кредит Енергийна Ефективност. След като бъдете одобрени, монтираме климатика или климатиците, и попълваме протокол, с който ви се намалява главницата по изтегления кредит с 20%. Приятно, нали? Важно е само да отбележим няколко момента:
1.Одобрени по програмата са инверторни климатици с COP не по-малък от 3.4.
2.Участващите банки  по програмата - по-пълна информация за банките и условията им ще получите, като ни посетите в магазина.
3.Доставчици и изпълнители - е тук стана малко "Хубава работа, ама Българска" :) Много колеги злоупотребиха и опитаха да измамят системата - с цени, модели и т.н, като в резултат получиха ощетени клиенти, а самите те попаднаха в черен списък на некоректни партньори. Затова е важно да се доверите само на включени в програмата изпълнители. Имаме над 200 изпълнени проекта на доволни клиенти, с прозрачни условия и коректно отношение. Повече за кредит Енергийна Ефективност научете тук.
Безвъзмездната финансова помощ накара много клиенти, дори и такива, които имат възможност за покупка в брой, да се възползват от Кредит енергийна ефективност. Това не само подпомага тях финансово, но допринася за развитието на фирмите партньори и участващите банки, и не на последно място - можем да се погрижим заедно за намаляване на вредните емисии и пощадим използването на ресурсите на нашата планета - всекиму според възможностите.

0 коментара:

Публикуване на коментар